Jag har klarat en kurs i robotutveckling!

UiPath Academy Diploma

Jag ha just avslutat en kurs i RPA och fått ett snyggt diplom!

RPA är ett hett begrepp just nu. Det står för Robotic Process Automation och kan beskrivas som administrativa robotar, eller som en avancerad klipp- och klistra-maskin, eller som ett Excel-makro som klarar av så mycket mer än Excel.

På många arbetsplatser görs mycket manuellt, repetitivt och kanske också tråkigt arbete som skulle kunna göras av maskiner istället. UiPath är ett av många verktyg, där man kan ”spela in” och redigera en sekvens av klick och tangentbordstryckningar, och på så vis automatisera uppgifter.

Jag har nu klarat av den inledande kursen i UiPath RPA Academy. Vi har även på Knowit Uppsala några krokar ute för att få göra några pilotprojekt. Det kan bli kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *